Bioziz

SKREAM

Това е Skream – детето чудо на Croydon. На 15 открива правенето на музика. Пет години по-късно променя хода британската urban музика, помагайки за изграждането на най-прогресиращия нов стил на електронната музикална сцена в момента, наречен dubstep. Но той едва започва, защото в момента е един от най-горещите артисти.
Историята на Skream започва през 11-та му година в училище. Две приятелства му помагат да поеме по пътя към музикалния успех.
Първо среща Benga, още едно талантливо хлапе от Croydon, започнало да се занимава с музика, след това се запознава с Hatcha, който скоро ще стане един от най-новаторски мислещите DJ-и в urban музиката. През 2000 Benga и Skream започват да градят мрачните garage привкуси, които могат да бъдат хванати на пиратските честоти около Croydon. Чрез сетовете на Hatcha в клуб Forward» и релийзите за плодотворния лейбъл Big Apple, те вече пишат следващата глава в развитието на dubstep сцената.
В началото музиката на Skream се характеризира с една дума – МРАК. Неговият изкривен минимал-тек стил става запазена марка за сцената. Още преди появяването на grime, неговата музика е отражение на мрачните улици и зловещи нощи на големия град. Всичко става единствено с помощта на компютърa му, натъпкан с безплатен софтуер пред който стои с дни.
Две години по-късно Digital Mystikz взривяват dubstep сцената, разнообразявайки стила с нови по-живи краски. Това вдъхновява Skream още повече. Започва да вкарва азиатски, арабски, ямайски мотиви в парчетата си, умело комбинирайки ги с крафтверкски звуци. Но най-големият му бум предстои. “Midnight Request Line”, записан за Tempa е взривяващ електро-съб-бас химн. Когато DJ Youngsta го пуска в клуб Forward», grime доновете Wiley, Jammer и останалите от Roll Deep, изпадат в див възторг. Следва басоразбивачът “I”, пътуване в дълбоките дебри на подмолните дъб баслинии и променящи се кино текстури.
Не е учудващо пристрастието на Ollie (истинското име на Skream) към съб-баса, той е израстнал с него. По-големия му брат (Hijak) е член на джънгъл крюто Intanatty Crew, което включва също и Grooverider и DJ Bailey.

__________

Advertisements

3 thoughts on “Bioziz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s